Yazın Evcil Hayvanlar İçin Hangi Değişiklikler Yapılmalıdır?

Yazın Evcil Hayvanlar İçin Hangi Değişiklikler Yapılmalıdır?
Evcil hayvanlarımızda insanlar gibi yaz aylarında farklı ihtiyaçlara sahip olurlar. Sıcak havalar tüylü dostlarımızı bunaltıp yorgun düşürebilirler. Ancak onları yaz mevsimde de mutlu etmek mümkündür. Evcil hayvan bakımı önerilerimize ve onların keyifli günler geçirebilmesi için yazdıklarımızı inceleyebilirsiniz.
Bol Su ve Gölge Alanlar Kullanın
Sıcak hava haliyle evcil hayvanlarımızı da etkiliyor. Yazın sıcak çarpmasından korunmak için mutlaka evcil hayvanların suya kolay erişebilmesini ve gölgede kalmasını sağlamalısınız. Aynı zamanda sıcak çarpmasının belirtilerini bilerek hazırlı olmanız gerekir. Eğer evcil hayvanınız hızlı soluk alıp veriyorsa, ateşi yüksekse, kusma, kalp atışı hızı artması ve sabit boş bir şekilde bakıyorsa bunlar sıcak çarpmasının etkileri olabilir. Bu durumda acilen veterinere başvurmanız gerekir. Köpekler vücut ısılarını dengelemek için dillerini kullanırlar. Yaz aylarında minik dostunuzu dışarıya çıkardığınızda köpeklerinize ağızlık kullanmaktan kaçının. Çünkü ağızlarını yeterince açamamak, yeterince serinleyememek anlamına gelmektedir.
Yaz Mevsiminde Tüy Kesimi Önemi
Yaz aylarında tüyler minik dostunuzu bunaltabilir. Bu sebeple sıcak havaların başlamasıyla bir evcil hayvan kuaförüne götürüp rahatlamalarına yardımcı olabilirsiniz. Tüylerini kestirmeseniz de dökülen tüyleri temizlemek amacıyla köpek veya kedinizi tarayabilirsiniz. Bu şekilde derileri hava alır ve rahatlarlar.
Evcil Hayvanınızı Arabada Bırakmayın
Sıcak havalarda bir yerlere gitmeyi planlıyorsanız evcil hayvanınızı yanınıza almak yerine evde bırakmayı tercih etmeniz daha doğru olur. Arabanın camlarının açık olması bile bir dakika içerisinde arabadaki sıcaklık 50 dereceyi bile görebilmektedir. Bu gibi durumlarda 10 dakika geçirmek evcil hayvanınız için ölümcül sonuçlara yol açabilir.
Evcil Hayvanınız İçin Pratik Serinletici Yöntemler
- Çok sıcak havalarda eğer evcil hayvanınız bir şeyleri yakalayıp getirmeyi seviyorsa top yerine buz küpü atmayı deneyebilirsiniz.
- Eviniz klima bulunduruyorsanız hayvanınıza direkt olarak vurmamasına özen gösterin.
- Buzlu su yerine içilebilir derecede soğuk su evcil hayvanlarınız için daha sağlıklıdır. Diğer şekilde boğaz enfeksiyonları yaşayabilirler.
- Sadece evcil hayvanlarınızı değil tabi ki de sokak hayvanları ve kuşları da düşünüp çevrenizde bir kap temiz su ve mama bırakabilirsiniz. Sıcak ve güneş çarpması belirtileri gösteren hayvanlara dikkat edip gerekirse veteriner iletişiminde müdahale edebilirsiniz.